e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Εσπερινή Λειτουργία για τον Άγιο Νεκτάριο στο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών Βανάτου (9.11.2021, 5 μ.μ.)


Αύριο, Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, ημέρα μνήμης του λαοφίλητου Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του θαυματουργού, στην Ενορία του Βανάτου Ζακύνθου θα τελεσθεί Εσπερινή θεία Λειτουργία προς τιμήν Του, στο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών (πίσω ακριβώς από το Κοιμητήριο Βανάτου), με Αρτοκλασία και Ομιλία περί του Αγίου. 

Η θεία Λειτουργία θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί περί τις 6.15 μ.μ. 
Η ώρα αυτή θα εξυπηρετήσει όσους εργάζονται το πρωί και θα επιθυμούσαν να εκκλησιασθούν.

Όσοι φιλάγιοι, προσέλθετε!

Εόρτια Σύναξη 2021 των Αγίων Αγγέλων στο Παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών εν Βανάτω Ζακύνθου

Πρωί Δευτέρας, 8ης Νοεμβρίου 2021, στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μπανάτο, για την εορταστική Ευχαριστιακή Σύναξη των Αγίων Ασωμάτων Δυνάμεων, την οποία επιτελεί σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. 
    Συλλειτούργησαν ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας (ο οποίος ομίλησε επίκαιρα) και ο π. Ιωάννης Ρένεσης (Εφημέριος Φαγιά και Δράκα), ενώ το ψαλτικό στασίδι τίμησαν οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης και Σπυρίδων Δρογγίτης. 
    Έγινε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία, την οποία προσέφερε η κ. Άννα Γολέμη. Στο πλαίσιο της Συνάξεως αυτής έγινε και μνημόνευση για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων και δωρητών του Ναού, αοιδίμων Παναγιώτου και Μιχαήλ Στραβοπόδη.

Επικοινωνία Μπάιντεν με Βαρθολομαίο - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόθυμος να βοηθήσει στη διαχείριση των προβλημάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Προσωπικό ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου έδειξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναχώρησε την Κυριακή το μεσημέρι από την Νέα Υόρκη με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Ταξιαρχών στις Βρυξέλλες, με Χειροτονία Πρεσβυτέρου

Την Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. Συλλειτούργησαν ο Παν. Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού κ. Ιώβ και οι Θεοφ. Επίσκοποι κ. Δοσίθεος (Ιεράρχης του Πατριαρχείου Γεωργίας στο Βέλγιο) και Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ (Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου), καθώς και ιερείς και διάκονοι της Μητροπόλεως. Την πανήγυρι τίμησαν με την παρουσία τους ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βέλγιο κ. Διονύσιος Καλαμβρέζος μετά της συζύγου αυτού, καθώς και άλλοι Έλληνες Διπλωμάτες, ο Άρχων Δρ. Κωνσταντίνος Βαμβακάς μετά της συζύγου αυτού, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών κ. Δημήτριος Αργυρόπουλος, πιστοί εκ της Ολλανδίας και ο μοναχός Παχώμιος εκ της Μονής Καρακάλλου του Αγίου Όρους.

Για την πολεμική εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη


Γράφει ο Ιερομόναχος Νικήτας Παντοκρατορινός

Πολλές δημοσιεύσεις και συκοφαντίες κατά του Οικουμενικού Πατριάρχου κυκλοφορούν τελευταία οι οποίες είναι γεμάτες αρνητισμό, και οι συντάκτες τους προσπαθούν να βρουν σε οποιαδήποτε λέξη του Πατριάρχη έστω και το παραμικρό στοιχείο για να τον κατηγορήσουν για αίρεση ή οποιαδήποτε άλλη αμαρτία. Όλα αυτά θυμίζουν τους Φαρισαίους και τους Γραμματείς, που από φθόνο ακολουθούσαν συνεχώς τον Σωτήρα και προσπαθούσαν να Τον διαφθείρουν ή να πιαστούν από κάποια λέξη Του, για να Τον κατηγορήσουν και να Τον σκοτώσουν. Όπως εκείνοι, υπό το πρόσχημα του Νόμου, ζήτησαν τον θάνατο του Ιησού με τον ίδιο νόμο, αποκαλώντας τον αιρετικό, έτσι και οι συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων, κρυμμένοι πίσω από δήθεν κανόνες, απαιτούν την απομάκρυνση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον ίδιο κανόνα και την κατηγορία της αίρεσης.

Ιερατικό Συλλείτουργο στον προσκυνηματικό Ναό των Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου [video]

Πρωί Κυριακής Ζ΄ Λουκά, 8ης Νοεμβρίου 2020, στο ιερό Προσκυνηματικό Ναό Ταξιαρχων Μανταμάδου της νήσου Λέσβου, Ιερατικό Συλλείτουργο της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Όλα ετελέσθησαν υπό τους περιορισμούς  για την μη διάδοση του φονικού Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Εόρτιος Εσπερινός στον προσκυνηματικό Ναό των Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου [video]


Εσπέρας 7ης Νοεμβρίου 2021, στο ιερό Προσκυνηματικό Ναό Ταξιαρχών Μανταμάδου της νήσου Λέσβου, ο εόρτιος Εσπερινός για τη Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Τα Εσπέρια εψάλησαν υπό το κράτος των περιορισμών για την μη διάδοση του φονικού Κορονοϊού.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Δρ Σταμάτιος Λεράκης: "Συγκινητική η ψυχραιμία του Παναγιωτάτου"

8 Νοεμβρίου 2021 | Του Χριστόδουλου Αθανασάτου | Εθνικός Κήρυξ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ψυχική δύναμη που επέδειξε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένα από τα στοιχεία που θα παραμείνουν χαραγμένα στη μνήμη του Διευθυντή Μη Επεμβατικής (Απεικονιστικής) Καρδιολογίας του νοσοκομείου «Mount Sinai», Δρα Σταματίου Λεράκη (Dr. Stamatios Lerakis), όπως ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του Παναγιωτάτου

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών 2021 στο Λονδίνο

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Τιμίου Σταυρού και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, στην περιοχή Golders Green

Τιμώντας τον Δρ Κων. Νικολακόπουλο, Πρόεδρο Τμήματος Ορθοδόξου Θεολογία Πανεπιστημίου Μονάχου


Μια τριπλή αρχιερατική παρουσία και ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στις Ενορίες Μονάχου και στο Τμήμα της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου

Μια πρωτόγνωρη στα χρονικά της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας τριπλή Επισκοπική παρουσία και ευλογία στις Ενορίες και στο Τμήμα της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου, έλαβε χώρα από 31 Οκτωβρίου μέχρι 1ης Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Αφορμή της τριπλής επισκοπικής παρουσίας αποτέλεσε το διπλό ιωβηλαίο του Προέδρου του Τμήματος της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου ελλ. καθηγητή δρ. Κωνσταντίνου Νικολακόπουλου, δηλαδή 60 έτη ζωής και 30 έτη επιστημονικής και καθηγητικής εργασίας και θυσιαστικής προσφοράς στο Τμήμα της Ορθοδόξου Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Μονάχου.

Πανίδος και χλωρίδος δεινοπαθήματα

 
ὑπό Μητροπολίτου πρ. Χαλκηδόνος Ἀθανασίου

«… οἱ κύνες […] ἀπέλειχον τά ἕλκη αὐτοῦ…» (Λουκ. 16.21)

          Γνωστή τυγχάνει ἡ ὑπερβολική σήμερον ζωοφιλία μέ τάς ποικίλας καί τραγελαφικάς ἐκτροπάς αὐτῆς ἐν πολλοῖς χαρακτῆρος παθολογικοῦ, ἀποβαίνουσα ἐν ταυτῷ ζωολατρία.

Συνέντευξη ηγουμένου Μονής Εσφιγμένου για το θέμα των αρνητών του εμβολιασμού στο Άγιο Όρος [video]

Δείτε τη σημερινή συνέντευξη του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, αρχιμ. Βαρθολομαίου, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega για το θέμα των κρουσμάτων κορωνοϊού και των αρνητών του εμβολιασμού στο Άγιο Όρος.

Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά την αναχώρηση του από τις ΗΠΑ

07 Νοεμβρίου 2021
Του Θεόδωρου Καλμούκου | Εθνικός Κήρυξ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Λίγο πριν αναχωρήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε μήνυμα στην αγγλική ευχαριστίας και ευλογίας προς την Ομογένεια, τον Αμερικανικό Λαό, το Νοσοκομείο Mount Sinai και τους ιατρούς οι οποίοι έκαναν την επέμβαση των στεντ με επικεφαλής τον Δρ. Γεώργιο Ντάγκα. Παραθέτουμε πιο κάτω ενότητες της ομιλίας σε μετάφραση του «Ε.Κ.» Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης ανάμεσα στα άλλα είπε πως «αυτή την ώρα κατά την αναχώρηση μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επιδαψιλεύουμε σε όλους την Πατρική και Πατριαρχική μας ευαρέσκεια γι’ αυτή την επίσκεψη σε μία αληθινά μεγάλη χώρα. Μπορέσαμε να δούμε όψεις οι οποίες ήταν προηγουμένως κρυμμένες και να συναντήσουμε καινούργια πρόσωπα και νέους φίλους, καθώς επίσης να επανασυνδεθούμε με πολλούς αγαπητούς παλιούς φίλους. Σας αποχαιρετούμε όλους με καρδιά γεμάτη από συγκίνηση και ελπίδα για το μέλλον.