e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Θύμα Covid-19 και ο 46χρονος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ουζούνης

Στα 46 του ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ουζούνης, εφημέριος στην Παναγία Χαλκέων, έφυγε από κορονοϊό. Ανεμβολίαστος ο ίδιος, οι δε γονείς του νοσούν και αυτοί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Κρίμα…

Διαδικτυακή συνάντηση του Γ. Γ. Απόδημου Ελληνισμού με τον Μητροπολίτη Αξώμης και το "Κέντρο Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού"

Σε συγκινητικό κλίμα, με ζωηρότατο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές και με ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, η διαδικτυακή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννη Χρυσουλάκη με νεαρούς Αιθίοπες ελληνικής καταγωγής και Αιθίοπες που αγαπούν την Ελλάδα και επιθυμούν να την γνωρίσουν καλύτερα, μαθαίνοντας την ελληνική Γλώσσα και Ιστορία.

Χρονικό επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη από την Θεολογική Σχολή [+photos]


23.11.2021. Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος | Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, από την Θεολογική Σχολή Αθηνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της τριαντακονταετούς ευκλεούς Πατριαρχίας του.

ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΛΕΓΟΜΕΝΗ. Η ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ὁμιλία τῆς Α. Θ. Παναγιότητος  τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου κατά τήν ἐπίδοσιν ἐκ μέρους τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ ΕΚΠΑ Τιμητικοῦ Τόμου ἐπί τῇ τριακονταετίᾳ Πατριαρχίας  

Μεγάλη Αἴθουσα Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, 23 Νοεμβρίου 2021

LIVE: Επίδοση Τιμητικού Τόμου από το ΕΚΠΑ στον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα 30χρονα Πατριαρχίας του


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η τελετή επίδοσης Τιμητικού Τόμου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο Α΄, τον οποίον ετοίμασε και εξέδωσε η Θεολογική Σχολή Αθηνών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης της 30ετούς καλλίκαρπης και πολύκαρπης Πατριαρχίας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Ο Δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Εντιμ. Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, έγινε δεκτός από την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο κατάλυμά του, το απόγευμα της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους ο Δήμαρχος έδειξε στον Παναγιώτατο την επίσημη χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση της πλατείας Συντάγματος.

Φωτογραφίες: Nikos-Giorgos Papachristou / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πρόποση Οικουμενικού Πατριάρχου κατά το γεύμα που παρέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Πρόποσις τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου κατά τό παρατιθέμενον ὑπό τῆς Προέδρου τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας ἐπίσημον γεῦμα (23 Νοεμβρίου 2021)

Ἐξοχωτάτη Πρόεδρε τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, Μακαριώτατε, Ἐκλεκτοί συνδαιτυμόνες,

Ἐκφράζομεν τάς ἐνθέρμους εὐχαριστίας ἡμῶν προσωπικῶς καί τῆς τιμίας συνοδείας μας διά τήν τιμητικήν πρόσκλησιν εἰς τό ἔξοχον τοῦτο γεῦμα, πραγματικόν «ἄριστον», εἰς τό ἱστορικόν Προεδρικόν Μέγαρον. Ἀπολαμβάνομεν ἅπαντες τά πλούσια ἀγαθά τῆς κοινῆς τραπέζης, τήν χαράν τῆς κοινωνίας τῆς ζωῆς.

Προσφώνηση Προέδρου Δημοκρατίας κατά το γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέθεσε γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ακολουθεί η προσφώνηση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας [video-photos]

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Παναγιώτατε, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σας υποδέχομαι στο Προεδρικό Μέγαρο και έχω την ευκαιρία να σας συγχαρώ από κοντά για την επέτειο των τριάντα ετών Πατριαρχικής σας Διακονίας. Έχετε ανταποκριθεί με άριστο τρόπο στις πιο απαιτητικές προσδοκίες για την υψηλή σας αποστολή. 

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο "Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή"

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, μαζί με την συνοδεία του, επισκέφθηκε, σήμερα, Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, το πρωί, το "Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή - Μουσείο Νεώτερης και Σύγχρονης Τέχνης", όπου στην είσοδό του τον υποδέχθηκαν θερμά η Ευγεν. Πρόεδρος του ΔΣ κυρία Fleurette Καραδόντη και ο Εντιμολ. Άρχων Ρεφερενδάριος κύριος Κυριάκος Κουτσομάλλης, Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος.

Ο έλεγχος πιστοποιητικών αντιCovid-19 των πιστών από το προσωπικό των Ναών είναι εξ αντικειμένου αδύνατη

Ακολουθεί το εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύουν πλέον στους Ναούς μας έναντι της μάστιγας του Κορονοϊού. Επισημαίνεται ότι, η Εκκλησία σέβεται και προασπίζει τα μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνει το Κράτος για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, επισημαίνει όμως ότι δεν διαθέτει τους μηχανισμούς ελέγχου των εισερχομένων στις εκκλησιαστικές συνάξεις, περί του αν είναι οι προσερχόμενοι εμβολιασμένοι ή όχι, ή αν έχουν κάνει διαγνωστικό έλεγχο. Ούτως ή άλλως, προτρέπονται οι πιστοί να κάνουν το εμβόλιο, ή πάντως να έχουν το απαιτούμενο πιστοποιητικό μαζί τους, όταν εκκλησιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Εξοχ. κ. Νίκη Κεραμέως έγινε δεκτή από την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο κατάλυμά του, το πρωί της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου 2021.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλή ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
photo: Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

Ο Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Υπουργός Τουρισμού Εξοχ. κ. Βασίλειος Κικίλιας έγινε δεκτός από την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο κατάλυμά του, το πρωί της Τρίτης, 23 Νοεμβρίου 2021.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε καλή ατμόσφαιρα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
photo: Nikos-Giorgos Papachristou / Ecumenical Patriarchate

Ποιμαντορική Επίσκεψη Μητροπολίτου Σουηδίας στο Όσλο

Σε συνέχεια της Ποιμαντορικής επίσκεψής του στη Δανία, στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε την 17η ποιμαντορική επίσκεψή του στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Νοεμβρίου 2021.