e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τιμώντας την Αγία Νίνα, με τους Γεωργιανούς ΚΠόλεως [video]

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, στην Παράκληση που τελέστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως (Εντιρνέκαπου) επί τη μνήμη, με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, της Αγίας Ισαποστόλου Νίνας που εκχριστιάνισε τους κατοίκους της Ιβηρίας, δηλ. της σημερινής Γεωργίας. 

Ο υπεύθυνος για την Γεωργιανή Κοινότητα της Πόλης, π. Ilia Jinjolava, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, προσφώνησε καταλλήλως τον Πατριάρχη, ο οποίος αντιφώνησε τονίζοντας τους πνευματικούς δεσμούς των Εκκλησιών Κωνσταντινουπόλεως και Γεωργίας, λόγω των κοινών Αγίων, Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και Νίνας της Ισαποστόλου, η οποία καταγόταν από την Καππαδοκία. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: