e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Πολιορκημένο Κίεβο: Προηγιασμένη Λειτουργία στον χρυσότρουλο Ναό του Αγ. Μιχαήλ [photos]

Κίεβο σε κατάσταση πολιορκίας. Την Τετάρτη της δεύτερης εβδομάδας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 16 Μαρτίου 2022, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε την θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ.

Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Κλήμης, ο Αρχιεπίσκοπος Vyshhorod Αγαπητός, ηγούμενος της χρυσότρουλης Μονής, αδελφοί της Μονής και άλλοι Κληρικοί της ΑΕΟ.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αναπέμφθηκαν δεήσεις για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για τους άρχοντες και τον λαό, για την ειρήνη των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών. Επιπλέον, ο Μακ. Προκαθήμενος  προσευχήθηκε  για την απαλλαγή της Ουκρανίας από την εισβολή των ξένων.





































 

Δεν υπάρχουν σχόλια: