e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Βαΐων 2022 στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω


Πρωί Κυριακής του Βαγιώνε, 17ης Απριλίου 2022, στον βαγιοστόλιστο Ναό της Παναγούλας Μπανάτου και με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος πραγματοποιήθηκε η εορταστική λατρευτική ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Κυρίου Ιησού στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων. 
     Ο Ναός ήταν κατάσπαρτος από βαΐα των φοινίκων και τις εξ αυτών λεπταίσθητες χειροτεχνίες, όπως επιτάσσει η τοπική μακραίωνη παράδοση, για τις οποίες μόχθησαν ευλαβείς οικογένειες της Ενορίας, αλλά και μας έφεραν ευγενώς φίλοι από τη Βαρκελώνη και το Μαρόκο. 
     Ο ιερουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς το εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη χρεία να βρεθούμε συνοδίτες του προς το εκούσιον Πάθος Ιησού χριστού, την ανάγκη να μην επαναπαυτούμε ακούγοντας τα θριαμβικά "Ωσαννά", ενώ ήδη ακούγονται τα "Σταυρωθήτω", από το στόμα των ιδίων ανθρώπων, οι οποίοι έπραξαν ως όχλος και καταδίκασαν στην εσχάτη των ποινών τον Ευεργέτη τους.
     Στο ψαλτήρι διακρίθηκαν για την μελωδικότητά τους οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Αντώνιος Κλάδης, Σπυρίδων Σαρατσένος και Σπυρίδων Δρογγίτης.
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: