e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Απριλίου 2022

Ανάσταση, Πασχαλινές Λειτουργίες και Εσπερινός Αγάπης 2022 στην Βίνιτσα Ουκρανίας [photos]


Όλα τα λειτουργικώς διατεταγμένα, για την ημέρα του Πάσχα 2022, τελέσθηκαν άρτια στη Μητρόπολη Βινίτσης και Μπαρ, προεστώτος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου Βινίτσης και Μπαρ κ. Συμεών, διαπρεπούς Ιεράρχου και Συνοδικού Μέλους της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 
    Η Τελετή της Αναστάσεως και η ακολουθήσασα Αρχιερατική Λειτουργία της Λαμπρής έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας διά τον φόβον των ρωσικών βομβαρδισμών. Προς τούτο ετελέσθη πρωινή Ιερατική Λειτουργία του Πάσχα, κατά την οποίαν εκκλησιάσθηκαν όσοι επιθυμούσαν. 
    Κανονικά έγινε ο Εσπερινός της Αγάπης, χοροστατούντος του Σεβ. κ. Συμεών, προσκομίσαντος μάλιστα και Άγιο Φως εκ του Παναγίου Τάφου. Στο τέλος διένειμε ευλογίες προς τους πιστούς. 

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: