e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Θλίψη για τον Κώστα Ζαρκάδη, αγαπημένο γιατρό των Ζακυνθίων (+12.6.2022)

Βαριά και επώδυνη η είδηση που εξερράγη σήμερα το μεσημέρι, 12 Ιουνίου 2022, στη Ζάκυνθο. Ο αγαπημένος γιατρός πλήθους Ζακυνθίων, άξιο τέκνο και μόνιμος κάτοικος του Βανάτου, έφυγε για την Αιωνιότητα, αφήνοντας κενό ανεπούλωτο, τόσο για την καλή σύζυγό του Βιβή, όσο και τους δυο γιους του, Μαρίνο και Χρήστο.

Ο Ζαρκάδης, έχοντας διαπιστώσει ένα πρόβλημα καρδιάς, αποφάσισε να γιατρευτεί, με μια σύγχρονη ανώδυνη μέθοδο της σύγχρονης ιατρικής, σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Εκεί πράγματι εγχειρίστηκε πριν από είκοσι σχεδόν ημέρες. Χωρίς να γνωρίζουμε ιδιαίτερες λεπτομέρειες, κάτι δεν πήγε καλά, μπήκε έκτοτε στην εντατική με σταδιακές υποτροπές και κατέληξε σήμερα το μεσημέρι. 

Ο Κώστας, εκτός από καλός γιατρός, υπήρξε και καλός άνθρωπος με κάθε έννοια. Σοβαρός, με λόγια "άλατι ηρτυμένα", με σταράτες κουβέντες και αγάπη προς όλους, αφήνει και "ορφανούς" πλήθος φίλων και γνωστών, οι οποίοι τον εμπιστεύονταν ως οικογενειακό γιατρό τους, έχοντας σχέση αγαπητική και εξάρτησης από την επιστημοσύνη του.

Από την θέση αυτή συλλυπούμαστε την Βιβή, τον Μαρίνο και τον Χρήστο και προσευχόμαστε, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, η δε ευχή και η ευθυτενής προσωπικότητά του ας είναι πολύτιμη κληρονομιά τους!

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: