e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Πεντηκοστή 2022 στον Ναό Αγίου Νεκταρίου Chingola της Zambia


Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, εορτάσθηκε η Γενέθλιος ημέρα της Αγίας Εκκλησίας μας, η μεγάλη δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Chingola της Zambia, τελέστηκε θεία λειτουργία μετ' αρτοκλασίας, από τον π. Γεώργιο τον εκ Ζακύνθου και τον π. Αρσένιο.

Μετά την απόλυση της Θείας Ευχαριστίας, εψάλη κατά την τάξη της Εκκλησίας μας, ο Μέγας Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος με τις Ευχές της Γονυκλισίας.

Η ημέρα αυτή αφιερώνεται από την Εκκλησία ιδιαιτέρως στο Άγιο Πνεύμα, καθ’ ότι υπό τη μορφή πύρινων γλωσσών επεφοίτησε στους αγίους Μαθητές και Αποστόλους, φώτισε και τους ενδυνάμωσε να κηρύξουν με παρρησία και ανδρεία τα μεγαλεία του Θεού.






Δεν υπάρχουν σχόλια: