e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Επικοινωνία Προέδρου της Ουκρανίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

 

Με σημερινή δημοσίευσή του στο Twitter, στα ουκρανικά και στα αγγλικά, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την ευκαιρία της 1034ης Επετείου του Βαπτίσματος των Ρως-Ουκρανίας από τη Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως. 

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός Πρόεδρος αναφέρει: 

“Την Ημέρα του Εκχριστιανισμού των Ρως του Κιέβου - Ουκρανίας και την Ημέρα της Ουκρανικής Κρατικής Υπόστασης, συνομίλησα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Τον ευχαρίστησα για τις προσευχές του για την Ουκρανία, για τις ευχές του για νίκη και ειρήνη. Του μίλησα για τα τρομερά εγκλήματα του επιτιθέμενου, την καταστροφή σχεδόν 200 ναών.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: