e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

Κυριακή, 28.8.2022, στην Παναγούλα Βανάτου εν Ζακύνθω. Παρών ο Μητροπολίτης Ζάμπιας


Πρωί Κυριακής ΙΑ΄ Ματθαίου, 28η Αυγούστου 2022, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, έγινε η Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας, ιερουργούντος του Εφημερίου, π. Παναγιώτη Καποδίστρια
        Τους ιεροψάλτες διηύθυνε ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, ο οποίος ομίλησε δεόντως προς το πυκνό εκκλησίασμα, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης και Τοποτηρητής Επισκοπής Μοζαμβίκης, αρχαίος φίλος και συνοδίτης τόσο του Εφημερίου, όσο και των Βανατιωτών. Εξαιτίας αυτής της φιλίας και τιμώντας την μνήμη πρόσφατα κεκοιμημένων Ενοριτών μας, τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους: α) Γεώργιο Αντωνάκη, ένα έτος μετά την εκδημία του, β) Αθηνά Αβούρη, 40 ημέρες από την κηδεία της και γ) Κωνσταντίνου Δρογγίτη, ωσαύτως 40 ημέρες από την κοίμησή του.
        Στην θεία Λειτουργία παρέστησαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα και η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ. Κατερίνα Μοθωναίου.
        Ομιλώντας δι' ολίγων ο Σεβ. Ζάμπιας προς το εκκλησίασμα συνεχάρη τον π. Παναγιώτη για την επάξια παρασημοφόρηση, με την οποία τον περιεκόσμησε προ ημερών ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Ο π. Παναγιώτης, αντιφωνώντας, ευχαρίστησε τον διακεκριμένο Ιεράρχη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και φίλο του παιδιόθεν, όπως και την παριστάμενη Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για την τιμητική παρουσία τους στην Ενορία. 
        Αμέσως μετά ο ίδιος ο Μητροπολίτης Ζάμπιας μετέβη στο Κοιμητήριο, πλησίον του Ναού, όπου τέλεσε τρισάγια σε γνωστούς και φίλους, οι οποίοι πλέον ανήκουν στην Αιωνιότητα.
        Ακολούθησε πρόγευμα σε εστιατόριο της περιοχής, το οποίο προσέφεραν οι πενθούσες οικογένειες.











































Δεν υπάρχουν σχόλια: