e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Εόρτια Νυκτολειτουργία προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στην Παναγούλα Βανάτου [photos]

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την Ενορία και τις γύρω περιοχές, τιμήθηκε η μνήμη του κοσμαγάπητου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου, απόψε, 26 Αυγούστου 2022, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, με εσπερινή Ευχαριστιακή Σύναξη, ούτως ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι. 
     Στο κέντρο της εορτής δέσποζε καλαίσθητη Εικόνα του τιμωμένου Αγίου, περυσινή δεητική προσφορά της συντοπίτισσας κ. Ρουμβίνης Αβούρη μετά των οικείων της. Παράλληλα, όσοι είχαν σχετικό τάμα, προσκόμισαν ευλαβικά τις Φανουρόπιτές τους. 
     Συλλειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο πολύτιμος φίλος της Ενορίας μας Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Ρένεσης, Εφημέριος Φαγιά και Δράκα, ενώ το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως και χορωδιακώς οι κ.κ. Διονύσιος Ρένεσης, Σταμάτιος Ζούλας, Δημήτριος Παπαδάτος, Παναγιώτης Γιατράς και Κωνσταντίνος [;]. 
     Σημειωτέον ότι εκ των ανωτέρω ο κ. Ζούλας, όντας Μάστερ Θεολογίας και εγκρατής εκκλησιαστικός ρήτορας, ομίλησε προς το εκκλησίασμα περί του πώς προέκυψε στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας η τιμή προς τον νεοφανή Άγιο Φανούριο. 
     Πριν την απόλυση έγινε Αρτοκλασία και ευλογήθηκαν οι Φανουρόπιτες. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι με την αποψινή Ευχαριστιακή Σύναξη. 

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ









































Δεν υπάρχουν σχόλια: