e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Βίνιτσα Ουκρανίας: Εορτή Εισοδίων της Θεοτόκου 2022

Στις 4 Δεκεμβρίου 2022, την 25η Κυριακή μετά την Πεντηκοστή και εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Ναό, κατά το ιουλιανό ημερολόγιο, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως της πόλης Βίνιτσα της Ουκρανίας, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βινίτσης και Μπαρ κ. Συμεών. 

Μαζί με τον επίσκοπο λειτούργησαν ο πρωθιερέας Vitaly Goloskevich, ο πρωθιερέας Ioan Drozd και ο πρωτοδιάκονος Vladyslav Demchenko. Μετά την Ευαγγέλιο, ο Μητροπολίτης Συμεών ομίλησε προς το εκκλησίασμα για την ιστορία και το νόημα της εορτής.

Κατά την διάρκεια της Λειτουργίας αναπέμφθηκαν ειδικές παρακλήσεις και προσευχές για τη νίκη της Ουκρανίας και μια δίκαιη ειρήνη.

Μετά την ακολουθία ο Μητροπολίτης Συμεών συνεχάρη όλους τους παρευρισκόμενους για την εορτή.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: