e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Μήνυμα Επιφανίου Κιέβου για την 6η μέρα αντίστασης των Ουκρανών έναντι των "ρώσων εγκληματιών" (1.3.2022)

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές!

Η πρώτη μέρα της άνοιξης έγινε η έκτη μέρα της αδάμαστης αντίστασης της Ουκρανίας στη ρωσική επιθετικότητα. Χάρη στις αντοχές, την αλληλοβοήθεια, τον ηρωισμό και τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων, το σχέδιο του εχθρού να καταλάβει γρήγορα την πρωτεύουσα και να καταστρέψει την κρατική μας πολιτεία έσπασε. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος κοιτάζει με θαυμασμό τη σταθερότητα της αντίθεσής μας στην τυραννία.

All-Ukrainian Council of Churches and Religious Organizations for the most famous symbols of Ukraine, the spiritual shrine - Sophia of Kyiv

 

All-Ukrainian Council of Churches and Religious Organizations


We received very alarming information about the possibility of an air attack on one of the most famous symbols of Ukraine, the spiritual shrine - Sophia of Kyiv.

Επείγουσα έκκληση του Πανουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών να μην πληγεί η Αγ. Σοφία Κιέβου

Παν-Ουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων

Λάβαμε πολύ ανησυχητικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο αεροπορικής επίθεσης σε ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα της Ουκρανίας, το πνευματικό ιερό - Σοφία του Κιέβου.

Термінове звернення - Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій


Термінове звернення
Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій


Ми отримали дуже тривожну інформацію щодо можливості повітряної атаки на один з найбільш відомих символів України, духовну святиню – Софію Київську.

Η Εκκλησία της Ελλάδος κοινοποιεί τις καθαιρέσεις ρώσων κληρικών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

 «Κοινοποίησις καθαιρέσεως κληρικῶν τοῦ Πατριαρχείου Ἀλεξανδρείας»

(28/2/2022)

Πρωτ. 1096, 1097
Διεκπ. 369

Αθήνησι τη‚ 28ῃ Φεβρουαρίου 2022

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί
τάς Ἱεράς Μητροπόλεις τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος

Ο Σουηδίας Κλεόπας σε εκδηλώσεις ειρήνης για την Ουκρανία | Metropolitan Cleopas of Sweden Participated at Peace Events for Ukraine

Στις 28 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας προσεκλήθη από τον Επίσκοπο της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας στη Στοκχόλμη κ. Andreas Holmberg στη “Διαθρησκειακή Εκδήλωση Ειρήνης για την Ουκρανία”, που πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου Στοκχόλμης, πλησίον των Ανακτόρων.

Ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο μιλά για την 6η μέρα πολιορκίας του Κιέβου [video]

Aνταπόκριση του αγαπητού φίλου, δημοσιογράφου Κώστα Ονισένκο από την 6η μέρα πολιορκίας του Κιέβου, παραμονή της μεγάλης επίθεσης. Παρακολουθείστε την ακολούθως:

«Τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν»

Μακαριώτατον

Πατριάρχην Ρωσίας

κ. Κύριλλον

Εις Μόσχαν

Μακαριώτατε,

το Σώμα του Χριστού στην Ουκρανία δολοφονείται κι εσείς κραυγάζετε «Τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν».

Βαθυσεβάστως

Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Γραφές από Ουκρανία: "Προσευχηθείτε στον Θεό να διώξουμε τον εχθρό από το σπίτι μας!" | МОЛИТВА ЗА УКРАЇН | Pray for Ukraine

Επιμέλεια - παρουσίαση: π. ΠΑΝ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Κατ' αυτές τις μεγάλες ώρες του αποτρόπαιου πολέμου στην Ευρώπη, κατά τον οποίον ο ιμπεριαλιστής ληστής Πούτιν έχει σύρει τον λαό του σε αδελφοκτόνα σύρραξη με γείτονα χώρα, την Ουκρανία, θελήσαμε να υποστηρίξουμε, έστω και με ένα καλό λόγο, ορισμένους φίλους Κληρικούς, Επισκόπους και Ιερείς, της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με τους οποίους συνδεόμαστε τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της αγωνίας και του αγώνα τους για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία του τόπου τους και την χειραφέτηση από την ασφυκτική αγκαλιά του Πατριαρχείου Μόσχας. Βλέπετε ότι, όχι μόνο πολιτικά, αλλά νωρίτερα και εκκλησιαστικά, η Ρωσία ανέκαθεν επιθυμούσε την Ουκρανία υπάκουη θεραπαινίδα της. Κάτι που βιώνουμε σήμερα -ως μη ώφειλε- και διά των όπλων... 

Στο αδελφικό γράμμα συμπαράστασής μας, κάποιοι από τους λήπτες απάντησαν, εκφράζοντας γενναίο φρόνημα έναντι του εχθρού. Χάριν ενημερώσεώς σας, αντιγράφουμε ακολούθως μερικά από αυτά:

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Απόστημα που χρήζει τομής η κατάληψη Μ. Εσφιγμένου»


Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, επισκέφθηκε το κονάκι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Όρους την 28η Φεβρουαρίου 2022 μαζί με συνοδεία ιερέων και λαϊκών από την Αμερική. Τον αρχιεπίσκοπο μαζί με την συνοδεία του συνόδευσε στους χώρους της Μονής ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Μαρτίνος.

Ο Καθηγητής Ηλίας Οικονόμου περί του "πανίσχυρου ἡγέτη, δημοσίως καὶ ἐπιδεικτικῶς ἐκκλησιαζομένου, ἀλλὰ καὶ ἀναλγήτως ἐνσπείροντος πόνον, καταστροφήν καὶ θάνατον"


Επιμέλεια - παρουσίαση: π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Σοφόν το σαφές! Στην καιρό και τον τόπο, που ολίγοι -πλην Λακεδαιμονίων- ονοματίζουν τον όντως και μόνον ένοχο της πολεμικής αναισχυντίας του Πουτινισμού έναντι της Ουκρανίας, ο πολυσέβαστος Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ, κ. Ηλίας Οικονόμου, [Καθηγητής -συν τοις άλλοις- της Εβραϊκής Γλώσσης, της Ερμηνείας της Παλαιάς Διαθήκης εκ του Πρωτοτύπου και της Εβραϊκής Αρχαιολογίας (1970-1974 και 1978-1982, Τμήμα Ποιμαντικής 1982-2000)], μιλά ευθαρσώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί του "πανίσχυρου ἡγέτη, δημοσίως καὶ ἐπιδεικτικῶς ἐκκλησιαζομένου, ἀλλὰ καὶ ἀναλγήτως ἐνσπείροντος πόνον, καταστροφήν καὶ θάνατον". Αντιγράφουμε κατά λέξιν το ευθύβολο σχόλιό του:

Ανασυγκρότηση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου

Γενομένης τῆς τακτικῆς ἀνασυγκροτήσεως τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου, ταύτην θά ἀποτελέσουν, διά τό ἑξάμηνον 01.03.2022 – 31.08.2022, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, οἱ Σεβ. Ἱεράρχαι: