e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Να πεθαίνεις από τον πλησίον σου...

Στις 28 Αυγούστου η Εκκλησία τιμά την μνήμη ενός παράξενου αγίου, του Μωυσή του Αιθίοπα. Αρχιληστής, δολοφόνος, ζει ένα ατύχημα και η συνείδησή του αφυπνίζεται. Βαπτίζεται και ζει εν ησυχία  στην έρημο και μεταστρέφει και άλλους ληστές. Σκοπός της ζωής του να μην κατακρίνει κανέναν. Θα πεθάνει μαρτυρικά, μολονότι μπορούσε να αποφύγει τους βάρβαρους εισβολείς, για να ξεπληρώσει, όπως ο ίδιος είχε προφητεύσει, όλες του τι αμαρτίες.

Τελετή υπογραφής αγιοκατάταξης Οσίου Βησσαρίωνος Αγαθωνίτου στο Φανάρι


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Greek News USA 

Περίπου 250 προσκυνητές από τη Φθιώτιδα βρίσκονται από χθες στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την σημερινή τελετή υπογραφής της Συνοδικής Πράξης της Αγιοκατάταξης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. 

Ο Υπουργός Οικονομικών στο Φανάρι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Greek News USA 

Δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι έγινε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ο Υπουργός Οικονομικών θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέα Κατσανιώτη, στην εορτή της Ινδίκτου (1η Σεπτεμβρίου) που σηματοδοτεί την αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους. 

Ο Πρόεδρος της Γερμανίας κατακεραύνωσε τη στάση της Ρωσικής Εκκλησίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Φως Φαναρίου

Από σήμερα 31  Αυγούστου έως και 8 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιείται στην Καρλσρούη της Γερμανίας η 11η Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, με θέμα «Η αγάπη του Χριστού κινεί τον κόσμο προς τη συμφιλίωση και την ενότητα»

Η εορτή της Παναγίας Παυσολύπης στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, επί τη εορτή της συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Παυσολύπης, της οποίας η εικόνα αποθησαυρίζεται στο ναΰδριο της Σχολής, ο εόρτιος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου, Θεοφ. Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού.
Εκκλησιάστηκαν πιστοί από τα Πριγκηπόννησα και προσκυνητές από την Θεσσαλονίκη.

“Θρυμματισμένες” χριστιανικές οικογένειες

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

Ο «εκκλησιαστικός χώρος», οι «θρησκευόμενοι», ο «πιστός λαός», όπως θέλετε πείτε τους, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον «θεσμό της οικογένειας». 

Ό,τι «προσβάλλει» την οικογένεια είναι αποτρόπαιο και διαβολικό. Και φυσικά ούτε λόγος για άλλες, σύγχρονες «μορφές» οικογένειας, καθότι αυτή μία είναι, η «παραδοσιακή», και τίποτε άλλο δεν χωρεί.

Βέβαια ο Χριστός έχει δώσει από νωρίς τον "ορισμό" της αληθινής οικογένειας:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε Άρχοντα Ορφανοτρόφο τον κ. Αναστάσιο Συμεωνίδη

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε την Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022, το Οφφίκο του Άρχοντος Ορφανοτρόφου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Εντιμολ. κ. Αναστάσιο Συμεωνίδη, από το Εδιμβούργο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην ομιλία του ο Παναγιώτατος συνεχάρη το νέο Άρχοντα, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κύπρο, και επεσήμανε ότι του απένειμε το Οφφίκιο του Ορφανοτρόφου σε ένδειξη αναγνωρίσεως της αφοσιώσεώς του προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και της πολυδιάστατης προσφοράς του προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, ιδιαιτέρως δε προς την Κοινότητα του Αγίου Ανδρέου Εδιμβούργου.