e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Ο Κιέβου Επιφάνιος στην εορτή της Περιτομής του Κυρίου 2023 [video-photos]

Την εορτή της Περιτομής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, καθώς και την ημέρα της μνήμης δύο μεγάλων αγίων - του Μεγάλου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Καππαδοκίας, και Πέτρου (Mohyla), Μητροπολίτη Κιέβου, Γαλικίας και πάσης Ρωσίας, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, προέστη της θείας Λειτουργίας στην εκκλησία προς τιμήν της εικόνας της Θεοτόκου «Ζωοδόχου Πηγής» στον οικιστικό όγκο της πρωτεύουσας Pivdenna Borshgaivka.

Ο Αρχιεπίσκοπος Βίσγκοροντ Αγαπητός, ο Επίσκοπος Λουχάνσκ και Σταρομπίλ Λαυρέντιος, ο Επίσκοπος Μπυολογόροντ Ιωάννης, ο προϊστάμενος του ναού,Πρωθιερέας Ρομάν Μουζίκα και άλλοι προσκεκλημένοι κληρικοί συλλειτούργησαν με τον επικεφαλής της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Κατά την διάρκεια της λειτουργίας ακούστηκαν αιτήματα προσευχής για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση και τον λαό.

Μετά τη θεία λειτουργία εψάλη νεκρώσιμος λιτανεία υπέρ του αειμνήστου Πρωθιερέα Βαλερύ Σεμάντσο.

Στη μικρή είσοδο, ο Προκαθήμενος τίμησε με λειτουργικά βραβεία: τον Πρωθιερέα Valenty Mazur - το δικαίωμα να φορά τη μίτρα, τον ιερέα Oleksandr Otsabryk - το δικαίωμα να φοράει το καλυμαύχι και ο διάκονος Svyatoslav Semantso ανυψώθηκε σε του Πρωτοδιάκονο.

Ο προϊστάμενος του ναού, Πρωθιερέας Roman Muzyka, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Επιφάνιο για την επίσκεψή του και του προσέφερε ένα μπουκέτο λουλούδια.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΑΛΜΠΟΥΜ:














































Δεν υπάρχουν σχόλια: