e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Χαρτάτα Ζακύνθου: Ιερατικό Συλλείτουργο προς τιμήν του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου

Πρωί Δευτέρας, 8ης Μαΐου 2023, στη μικρή Ενορία των Χαρτάτων Ζακύνθου και στον γραφικό Ναό της, τον επ' ονόματι του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Η πρωινή θέα από τον Ναό ήταν υπέροχη, μάλιστα δε τα πάλαι ποτέ "τηγάνια" των Αλυκών. 
        Τιμώντας, λοιπόν, τον "υιό της βροντής", συλλειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο π. Γεώργιος Λαγοπόδης (Εφημέριος Κούκεση) και ο π. Χρήστος Γκούσκος (Εφημέριος Κατασταρίου). Έψαλε καλλίφωνος χορός Ιεροψαλτών, υπό τον κ. Νικόλαο Λειβαδά, Πρωτοψάλτη Κατασταρίου.  
          Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, εστιάζοντας στην περί Αγάπης θεολογία του Ηγαπημένου Μαθητή και πώς αυτή δύναται να βελτιώσει τα κοσμικά μειονεκτήματα καινίζοντας όλες τις ανθρώπινες παλαιότητες, πάντα υπό το φως της Αναστάσεως του Κυρίου Ιησού. 
        Ο οικείος Εφημέριος, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας, ο και Ηγούμενος της σεβασμίας Μονής Προδρόμου Λαγκάδας, παρέστη συμπροσευχόμενος. Στο τέλος μάλιστα της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο π. Γαβριήλ ευχαρίστησε τόσο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τους Πατέρες για την επίσκεψη και συλλειτουργία τους στην εορτή της Ενορίας, όσο και τις τοπικές Αρχές, που εκκλησιάστηκαν, με επικεφαλής τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύσιο Ακτύπη. 











































Δεν υπάρχουν σχόλια: