e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Λούχα Ζακύνθου: Τιμώντας τον "υιό της βροντής" στα ορεινά του νησιού

Απόψε, 7 Μαΐου 2023, στα ορεινά της Ζακύνθου και μάλιστα στο μικρό χωριό του νησιού, την Λούχα των 44 κατοίκων (κατά την απογραφή 2021), εψάλη εόρτιος Εσπερινός στον Ναό της Ενορίας, τιμώντας τον Άγιο Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο, τον επονομαζόμενο "υιό της βροντής". 
    Τον Εσπερινό έκαναν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο Οικονόμος Σταυροφόρος Ιωάννης Ρένεσης και ο οικείος Εφημέριος, παπα-Παύλος Ξένος. Παρέστησαν ολίγοι πιστοί εκ των ολίγων κατοίκων.
    Στους εκκλησιασθέντες ολίγους πιστούς ομίλησε ο π. Παναγιώτης περί της Αγάπης που Είναι ο Θεός, θεολογική πεποίθηση, την οποία κατέγραψε και ανέδειξε πολυμερώς ο τιμώμενος Ευαγγελιστής της Αγάπης! Τόνισε, εξάλλου, ότι η Εκκλησία δεν φοβάται "το μικρόν ποίμνιον" (Λουκ. 12.32), γνωρίζοντας ότι "μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί" (Γαλ. 5,9).





























Δεν υπάρχουν σχόλια: