e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ρόδος: Διπλή έκθεση φωτογραφίας εις μνήμην Νικολάου Μαγγίνα [video]

Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 19:00, εγκαίνια της διπλής έκθεσης φωτογραφίας τα οποία πραγματοποιούνται με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος η οποία φέτος, 5 Ιουνίου 2023, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η θρησκεία και το περιβάλλον αποτελούν τις δύο θεματικές των φωτογραφικών εκθέσεων, οι οποίες ταξιδεύουν από την Κωνσταντινούπολη για να συναντήσουν το κοινό της Ρόδου από τις 5 Ιουνίου έως και τις 26 Αυγούστου του 2023 στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, μετά από πρωτοβουλία και με την επιμέλεια του γνωστού Ροδίτη φωτογράφου και εκδότη Νίκου Κασέρη.

Οι εκθέσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη του εμβληματικού φωτογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και δημοσιογράφου, Νίκου Μαγγίνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 10/4/2021 έπειτα από ολιγοήμερη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο Νίκος Μαγγίνας ήταν επί σειρά ετών ο προσωπικός φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και απαθανάτισε με το φακό του όλα τα μεγάλα γεγονότα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για πάνω από τρεις δεκαετίες, συνδέοντας το όνομά του όσο λίγοι με το Φανάρι. 

Στην πρώτη έκθεση «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ» πέντε φωτογράφοι από διαφορετικές θρησκευτικές παραδόσεις μιλούν μέσα από τα έργα τους για τον σεβασμό της ετερότητας και τη σημασία της αλληλοκατανόησης.

Η δεύτερη έκθεση “ECO SOS – Ενέργεια και Ρύπανση Περιβάλλοντος” φιλοξενεί τα βραβευμένα έργα του 2ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Νικόλαος Μαγγίνας», ο οποίος έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, σε διοργάνωση της Κοινότητας Νεοχωρίου (Yeniköy) στη μνήμη του γνωστού Ρωμιού φωτογράφου.

Στη μνήμη του διοργανώνεται αυτή η έκθεση που πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στο Νιοχώρι του Βοσπόρου υπό την εποπτεία του άρχοντα Λάκη Βίγκα και η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα στο Βόλο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη ενώ ο πέμπτος σταθμός είναι η Ρόδος.

Η έκθεση φωτογραφίας διοργανώνεται με την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: