e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Μονή Υψενής Ρόδου: Οι Μοναχές καλά - Σοβαρές ζημιές - Γύρω κάηκαν τα πάντα


Ο Θεοφ. Επίσκοπος Ολύμπου κ. Κύριλλος, βοηθός του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, πληροφορεί ως εξής, σχετικά με τον κίνδυνο εκ της πυρκαγιάς της Μονής Υψενής και των Μοναστριών που ασκούνται εκεί και είχαν επίφοβα εγκλωβισθεί: 

"Καταφέραμε πριν από λίγο και φτάσαμε στην Ι. Μονή Υψενής. Προς ενημέρωση επειδή ρωτάτε, όλες οι αδελφές είναι καλά. Δεν έχουν τρόπο επικοινωνίας γιατί έχουν καεί τα πάντα γύρω από το μοναστήρι.
    Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές κυρίως στα παλιά κελιά γύρω από το καθολικό. Ο νέος ναός ευτυχώς δεν υπέστη ζημιές. Στη Μονή παραμένει ένα πυροσβεστικό σε περίπτωση που χρειαστεί."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: