e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Φινλανδία: Δείπνο επί τη αφίξει του Οικουμενικού Πατριάρχου


Προς τιμήν της άφιξης του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, σε δείπνο που έγινε την Παρασκευή, 8.9.2023, έγινε συνάντηση -όπως δήλωσε ο Πατριάρχης- με παλιούς φίλους και γνωριμία με νέους. Εκτός από την πατριαρχική και άλλες εκκλησιαστικές αντιπροσωπείες, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν στο δείπνο οι Πρέσβεις της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ουκρανίας και της Εσθονίας, ο Επικεφαλής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών και ο Επίτιμος Πρέσβης της Φινλανδίας και της Εσθονίας.
(Φωτογραφίες από Pentti Potkonen)


Patriarkka Bartolomeoksen saapumisen kunniaksi perjantaina järjestetyllä illallisella tavattiin - kuten patriarkka totesi - vanhoja ystäviä ja tutustuttiin uusiin. Illalliselle osallistuivat patriarkaatin ja kirkon delegaatioiden lisäksi mm. Kreikan, Turkin, Ukrainan ja Viron suurlähettiläät ja ulkoministeriön protokollapäällikkö ja Suomen Viron emeritus suurlähettiläs.
(Kuvat: Pentti Potkonen)








Δεν υπάρχουν σχόλια: