e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Στο Φανάρι ο Μητροπολίτης Ηλείας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελλάδος και Αυτοδιοικητικοί της Ηλείας

Συνάντηση με την Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο είχαν το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Εξοχ. κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι Εντιμ. Δήμαρχοι Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Πύργου κ. Ευστάθιος Καννής, και Ανδραβίδας-Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας, καθώς και ο Εντιμ. Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Τσαμίχας, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου μαζί με συνεργάτες τους. 

Στη συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών (ΠΙΠΜ), συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους Δήμους του Ν. Ηλείας και άλλους φορείς, στο πλαίσιο κοινών εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και πολιτιστικών δράσεων.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος είχε σύντομη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Εξοχ. κ. Υφυπουργό, τον οποίο συνεχάρη για την πρόσφατη ανάληψη των πολυεύθυνων καθηκόντων που του εμπιστεύθηκε ο Εξοχ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

__________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου










Δεν υπάρχουν σχόλια: