e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Λευκάδα: Πατριαρχικά Τρισάγια σε τάφους Μητροπολιτών της νήσου [photos-video]


πηγή: ilefkada.gr

Νωρίς τo απόγευμα χθες24.6.2024) ο Οικουμενικός Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλο έφτασε στο κοιμητήριο της Λευκάδας. Εκεί αφού τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξ. Βεργίνης, κατευθύνθηκαν στην εκκλησία του Κοιμητηρίου για την σεμνή υποδοχή του και αμέσως μετά βρέθηκε στους τάφους των Μακαριστών Δωροθέου και Νικηφόρου.

Ο Παναγιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση με συγκίνηση τιμώντας έτσι τους μακαριστούς Μητροπολίτες, που άφησαν τη δική τους ιστορία στην Λευκάδα.

Παρόντες εκτός από τους κληρικούς ήταν  η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Ζ. Μακρή, ο βουλευτής Λευκάδας, Θαν. Καββαδάς, ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής, ο αντιπεριφερειάρχης, Αν. Δουβίτσας.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: