e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Φανάρι: Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία – Προσκύνημα Αρχόντων Οικουμενικού Πατριαρχείου

Σήμερα, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 2 Ιουνίου 2024, επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προέστη της καθιερωμένης Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Συλλειτούργησαν οι Αρχιερείς του Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτες: Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, Προύσης κ. Ιωακείμ και Σελευκείας κ. Θεόδωρος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος.

Κατά την Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκαν, ως κατ’ έτος αυτήν την ημέρα, μέλη της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οκουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία Παμμακάριστος», με επικεφαλής τον Πρόεδρο Εντιμολ. Άρχοντα Έξαρχο κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Παρέστη, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Κούτρας.

Φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

















Δεν υπάρχουν σχόλια: