e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Γόνιμες επαφές του Επισκόπου Μοζαμβίκης



Την περασμένη Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012, ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης, με την ιδιότητα του ως Συνδέσμου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Κοινοβουλίου της Μοζαμβίκης κ. Armando Mario Correia, προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα ο Επίσκοπος για την πορεία της συνεργασίας των δύο πολυσήμαντων αυτών και συνεργαζόμενων φορέων, κυρίως δε για την εξέλιξη της λειτουργίας του Ιδρύματος για την Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό, την θρησκευτική Συνεργασία και Καταλλαγή στην Αφρική [φωτογραφίες 1 και 2].






Είχε προηγηθεί η επίσημη επίσκεψη στη χώρα εκπροσώπων της Δ.Σ.Ο. και του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας επισκέφτηκαν όλοι, (μαζί με τον Ορθόδοξο Επίσκοπο και Σύνδεσμό τους), τον Πρωθυπουργό της Μοζαμβίκης κ. Aires Bonifacio Baptista Ali [φωτ. 3-5], την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Veronica Macamo [φωτ. 6 και 7] και άλλους φορείς.


Ο κ. Ιωάννης, εξάλλου, δέχτηκε την Αντιπροσωπεία στην Ιερά Επισκοπή του και δη στον Καθεδρικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαπούτο [φωτ. 8], όπου τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες και το έργο της Ιεραποστολής στην αγέρωχη Χώρα των Αντιθέσεων, προσφέροντάς τους ενθύμιο εκ μέρους του προεστώτος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια: