e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Μαΐου 2026

Μαχαιράδο Ζακύνθου: Αρχιερατική Λειτουργία και Λιτανεία για τους Αγ. Τιμόθεο και Μαύρα

Πρωί Κυριακής του Παραλύτου, 3ης Μαΐου 2026, στον πανηγυρίζοντα Ναό των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας Μαχαιράδου Ζακύνθου, τελέσθηκε επίσημη Αρχιερατική θεία Λειτουργία για την μνήμη των Αγίων Καλλινίκων αυτών Μαρτύρων.

Προέστη ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος ομίλησε εμπνευσμένα προς το εκκλησίασμα.

Έψαλε καλλίφωνος Χορός Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του κ. Σάββα Βοζαΐτη, Πρωτοψάλτου της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου. 

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής Εικόνας και αποτμήματος Λειψάνου της Αγίας ανά τις οδούς της Ενορίας και στο τέλος αναπέμφθηκε Δέηση στα προπύλαια του Ναού. Συμμετείχαν πάμπολλοι προσκυνητές, με επικεφαλής τις τοπικές Αρχές.

Ο οικείος Εφημέριος, π. Νικόλαος Μόνος, με τους πολύτιμους συνεργάτες του, είχαν φροντίσει για τα πάντα κατά τάξιν.



































Δεν υπάρχουν σχόλια: