e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Πατριαρχική Λειτουργία για τα 200 χρόνια από την έγκριση του νέου Μουσικού Συστήματος Εκκλησιαστικής Μουσικής από τη Μεγάλη Εκκλησία (1814)

 Σήμερα το πρωί εν Φαναρίω 
Πηγή: Φως Φαναρίου













Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τελέστηκε σήμερα, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου και συνιερουργούντων των Ιεραρχών του Θρόνου: Φιλαδελφείας Μελίτωνος, Πριγκηποννήσων Ιακώβου, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου, Σεβαστείας Δημητρίου, Προύσης Ελπιδοφόρου και Κυδωνιών Αθηναγόρου.

Η Πατριαρχική Θ. Λειτουργία τελέστηκε για να εορταστεί η επέτειος των 200 ετών από την έγκριση του νέου Μουσικού Συστήματος Εκκλησιαστικής Μουσικής από τη Μεγάλη Εκκλησία (1814). Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Σήμερα το απόγευμα και ώρα 6, θα πραγματοποιηθεί επετειακή εκδήλωση στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, κατά την οποία θα ομιλήσει ο Δρ. Φιλολογίας και ερευνητής της Εκκλησιαστικής Μουσικής Μανόλης Χατζηγιακουμής. Ύμνους μελοποιημένους από τους Διδασκάλους του νέου Μουσικού Συστήματος, Χουρμούζιο Χαρτοφύλακα και Γρηγόριο Πρωτοψάλτη, θα αποδώσει η Χορωδία του Συλλόγου Μουσικοφίλων Πέραν, υπό την διεύθυνση του B΄ Δομεστίκου των Πατριαρχικών Χορών Στυλιανού Φλοίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: