e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Αλλεπάλληλες οι παραβιάσεις και οι κλοπές σε Ναούς της Ζακύνθου
















Τον τελευταίο καιρό αλλεπάλληλες είναι οι κλοπές σε εκκλησίες του νησιού μας. Προ καιρού οι Ταξιάρχες των Ορθονιών, χθες η Αγία Παρασκευή Μέσω Βολιμών, σήμερα η Σγουροπουλιά του Καλαμακίου, απ' όπου και οι ανωτέρω φωτογραφίες... 

Βέβαια, στον καιρό της οικονομικής κρίσης που ζούμε, χρήματα πλέον δεν υπάρχουν ή δεν φυλάσσονται στους ναούς μας, όπως -εξάλλου- και τα τάματα, τα οποία πλέον έχουν ασφαλισθεί σε τραπεζικές θυρίδες. Όμως τίθεται εντέλει θέμα ψυχικής ανασφάλειας, όταν βλέπει κανείς τα ιερά και τιμαλφή της πίστης μας βάναυσα παραβιασμένα, αναστατωμένα και μάλιστα με ζημιές, που δεν είναι πάντα εύκολο να αποκατασταθούν. 

Ελπίζουμε, το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης να βρει την άκρη του νήματος και να συλληφθούν οι ιερόσυλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: