e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη ο π. Γεράσιμος Φωκάς, με 69 ψήφους

 συμβαίνει τώρα 
Ανταπόκριση: π. Δανιήλ Μπιάζης 


Όπως πληροφορούμαστε αυτήν ακριβώς τη στιγμή από τον εν Αθήναις Ανταποκριτή του Νυχθημερόν και μάλιστα από το Συνοδικό Μέγαρο, στη Μονή Πετράκη, η Κεφαλληνία απέκτησε πριν από λίγα λεπτά τον νέο Μητροπολίτη της: τον Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Φωκά, μέχρι σήμερα Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως αυτής, 69 ψήφοις κανονικαίς των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Χαράς ευαγγέλια, για το πολυαναμενόμενο γεγονός, στην Κεφαλονιά, καθώς επίσης τους απανταχού φίλους και γνωστούς του Εψηφισμένου Μητροπολίτου, ο οποίος χαίρει ειλικρινούς εκτιμήσεως και βαθείας αγάπης ανά την Ορθοδοξία, για το ανεξίκακο και ανεπίληπτο του χαρακτήρα του, το πηγαίο και φιλικό χιούμορ του, την άοκνη επιμονή του στην εργασία για την ωφέλεια της Εκκλησίας μας

Του ευχόμαστε να είναι γερός και δυνατός ψυχή τε και σώματι για το κλέος της τοπικής ιστορικής Εκκλησίας των γειτόνων μας Κεφαλλήνων! Άξιος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: