e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Με τους 700 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο χωριό Buramata του Burundi








































Την 1η Ιουνίου 2016, ο Θεοφ. Επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος επισκέφτηκε το χωριό Μπουραμάτα του Μπουρούντι, την Ενορία του Αγίου Αλεξίου και Αγίων Αποστόλων. 

Εκεί η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει ένα Δημοτικό Σχολείο με 700 μαθητές. Το σχολείο αυτό χρειάζεται μεγαλύτερο κτίριο, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση του Μπουρούντι άλλαξε πρόσφατα το σύστημα της βασικής εκπαίδευσης και από έξι έγινε εννέα χρόνια η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 

Το άλλο ζήτημα είναι ότι δεν υπάρχει κοντινό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η δε τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία εξετάζει τις δυνατότητες αφενός επέκτασης του υπάρχοντος σχολείου, αφετέρου δε να κτίσει σχολείο δευτεροβάθμιας σε οικόπεδο που διαθέτει εκεί κοντά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: