e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Αρχιερατική Λειτουργία, με 40ήμερο Μνημόσυνο Ιωάννου ιερέως Ζαρκάδη, εν Βανάτω Ζακύνθου



Πρωί της Κυριακής, 3ης Φεβρουαρίου 2019, στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου και υπό το κλίμα της χθεσινής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, κατά την αναστάσιμη Ευχαριστιακή Σύναξη προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ο οποίος μάλιστα κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς εμπνευσμένα στην παραβολή των Ταλάντων. 
     Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν ο π. Διονύσιος Φαραός (συνταξιούχος προ-Εφημέριος Αγκερυκού), ο οικείος Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Ιεροδιάκονος Ανδρόνικος Αγαλιανός. 
     Στο τέλος έγινε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για την ανάπαυση της μακαρίας ψυχής του αγαπητού και πολυσέβαστου Ιερέως Ιωάννου Ζαρκάδη, επί τη συμπληρώσει πλήρους 40ημέρου από την εκδημία του, στο οποίο έλαβαν μέρος και άλλοι Κληρικοί, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον κοιμηθέντα συν-αδελφό τους.
     Μετά το πέρας της θείας Λειτουργία έγινε Αρχιερατικό Τρισάγιο στον τάφο τού μεταστάντος Ιερέως και ακολούθως προσφέρθηκε καφές και κεράσματα εκ μέρους της πενθούσας Οικογένειας της ευγενεστάτης Πρεσβυτέρας Γερασιμίας Ζαρκάδη.
     Κληρικοί και άπαντες οι ευάριθμοι εκκλησιασθέντες -γνωστοί, φίλοι και συγγενείς του παπαΓιάννη-, ευχήθηκαν θερμά και προσευχήθηκαν στον Κύριο της Ζωής και Θανάτου, να αναπαύσει τον ταπεινό αυτόν λευίτη, όλους δε να τους συνοδεύει η αγία ευχούλα του!
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]






































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: