e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ο Μητροπολίτης Κιέβου τίμησε Μανάδες που έχασαν τα παιδιά τους κατά τον αμυντικό πόλεμο με τους Ρώσους


Το Σάββατο το απόγευμα, παραμονή της Κυριακής του Παραλύτου 2019, ο Προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησία της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, στην πόλη Ρίβνε, όπου προέστη Αγρυπνίας. 

Στο τέλος των Εσπερίων ο Επιφάνιος επέδωσε τιμητικά διπλώματα σε μητέρες, οι οποίες έχασαν τα προηγούμενα χρόνια τους γιους τους, κατά την συνεχιζόμενη εισβολή των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία. Τιμήθηκαν: η Hulyuk Τατιάνα, η Golubeva Lyudmila, η Voloshin Ναταλία, ηΤατιάνα Repina, η Nechyporuk Λαρίσα, η Belotska Galina, η Andriyashev Λαρίσα, η Galina Μέλνικ, Karnaukhova Oksana και η Borisenko Ναταλία.

Ο Προκαθήμενος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας είναι ευγνώμων για τις μητέρες που γέννησαν πραγματικούς υπερασπιστές της χώρας.

Ο οικείος Ποιμενάρχης του Ρίβνε, Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίων, ευχαρίστηε θερμά τον Προκαθήμενο Επιφάνιο για την παρουσία και την ευαισθησία του.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: