e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Εόρτιος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου στην πανηγυρίζουσα Ενορία Δράκα Ζακύνθου


Εόρτιος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου στον πανηγυρίζοντα καταστόλιστο Ναό του Αγίου Μυροβλήτου, στην Ενορία Δράκα Ζακύνθου έγινε απόψε, 25η Οκτωβρίου 2019. 
     Παραβρέθηκαν πολλοί ιερείς, πλαισιώνοντας τον καλό Εφημέριο π. Ιωάννη Ρένεση, τον δε οικείο Ποιμενάρχη εξεπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. Έψαλε καλλίφωνη Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Μαρίνου.
     Ακολούθησε Λιτανεία της Εικόνας και του Λειψάνου του τιμωμένου Μεγαλομάρτυρος στους δρόμους του συνοικισμού και εντέλει, κατά την δέηση μπροστά στον Ναό, ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Στεργιώτης απηύθυνε χαιρετισμό αγάπης και ενότητας προς τους πανηγυριστές. 
     Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσιος Ακτύπης, ο Αντπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Στασινόπουλος και ο Πρόεδρος του Αγίου Δημητρίου κ. Πέτρος Σταμίρης, οι οποίοι όλοι κράτησαν το ιερό Εικόνισμα κατά την λιτάνευση. 
     Ακολούθησε νηστίσιμο δείπνο στην αίθουσα του Ναού.
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]










































































Δεν υπάρχουν σχόλια: