e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Χριστούγεννα 2019 σήμερα (7.1.2020), με το ιουλιανό ημερολόγιο, στη Μητρόπολη Αξώμης


Για πρώτη φορά εφέτος τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου π. Χρυσοστόμου Μπαρμπέρη, με αφορμή την σημερινή Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, για τους ακολουθούντες την παράδοση του Ιουλιανού (παλαιού) ημερολόγιου Ομοδόξους αδελφούς Χριστιανούς που κατοικούν στη χώρα.

Στη Θεία Λειτουργία προσήλθαν Ορθόδοξοι από την Αιθιοπία, τη Σερβία (με την παρουσία του Εξοχ. Πρέσβυ της Σερβικής Δημοκρατία κ. Alexandar Ristic), τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ μετέφερε την αγάπη, τις ευχές και ευλογίες του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, τονίζοντας παράλληλα πως στην δύσκολη εποχή που διανύουμε έχουμε ανάγκη την ενότητα των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων, αφού όλοι είμαστε "μιά οικογένεια, κάτω από την κοινή πίστη στον Ιησού Χριστό, τους Αγίους και Πατέρες της Εκκλησίας μας".
Ο Σεβασμ. ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση Θείας Λειτουργίας και Μεγάλου Αγιασμού, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, για τον εορτασμό των Θεοφανείων κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Μετά το πέρας της Λειτουργίας, παρετέθη δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού.












Δεν υπάρχουν σχόλια: