e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Γαϊτάνι Ζακύνθου, τιμώντας τον Όσιο Ιωσήφ τον Ηγιασμένο, τον εκ της Κρήτης


Δειλινό Τρίτης, 21ης Ιανουαρίου 2020, στον Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην κωμόπολη του Γαϊτανίου Ζακύνθου, εψάλη ο εόρτιος Εσπερινός προς τιμήν του τιμωμένου αύριο Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου, του εκ της μεγαλονήσου Κρήτης, του Οποίου το πάνσεπτο Λείψανο σώζεται στη Ζάκυνθο από το 1669, θησαυριζόμενο πλέον στον εν λόγω Ναό. 

Των Εσπερίων χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, αφού προηγήθηκε λιτή του Λειψάνου τρις εντός του Ναού και εναπόθεσή Του στον τόπο της προσκυνήσεώς Του, την δε επίκαιρη ομιλία έκανε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας. 
     
Αύριο, κατά την Αρχιερατική θεία Λειτουργία για τον Κρήτα Όσιο, στον ανωτέρω πανηγυρίζοντα Ναό, θα λάβει χώραν η χειροτονία σε Πρεσβύτερο τού μέχρι τούδε Ιεροδιακόνου Ανδρονίκου Αγαλιανού, εκ της Αδελφότητος της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου.
[Φωτογραφίες; Σπύρος Νέγκας]






















































Δεν υπάρχουν σχόλια: