e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Επιτάφιος Θρήνος Μεγάλης Παρασκευής 2020 στο Κίεβο υπό τον Προκαθήμενο Ουκρανίας Επιφάνιο


Μεγάλη Παρασκευή εσπέρας, 17η Απριλίου 2020, κεκλεισμένων των θυρών λόγω Κορονοϊού, στον χρυσότρουλο Ναό του Αγίου Μιχαήλ Κιέβου, έδρα του Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.


































































Предстоятель звершив Ранню з чином поховання Плащаниці


Увечері 17 квітня 2020 року, напередодні Великої суботи, Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі Ранню з чином поховання Плащаниці.

Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили намісник Золотоверхої обителі архієпископ Вишгородський Агапіт, всечесна братія монастиря та запрошене духовенство.

Після великого славослів’я під час співу «Святий Боже…» священнослужителі на спомин про зішестя Ісуса Христа в пекло і перемогу Його над смертю винесли з храму Плащаницю.

Коли Плащаницю внесли до храму, то її піднесли до відчинених царських врат на знак того, що Спаситель нерозлучно перебуває з Богом Отцем і що Він Своїми стражданнями і смертю знову відкрив нам двері до раю.

Після покладення Плащаниці на місце посередині храму було прочитано паремію з книги пророка Єзекиїля про воскресіння мертвих, а також Апостол, який навчає віруючих, що Ісус Христос – істинна Пасха, та Євангеліє, де розповідається, як первосвященники з дозволу Понтія Пилата поставили охорону біля гробу Господнього і приклали до каменя печать.

Пресслужба Київської Митрополії
Української Православної Церкви (ПЦУ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: