e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ορθόδοξοι γάμοι στην Brazzaville La Capitale της Δημοκρατίας του Κονγκό


Το πρωί του Σαββάτου, 7ης Νοεμβρίου 2020, Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων αφίχθη αεροπορικώς στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ του Κονγκό για να επισκεφθή την Ενοριακή Κοινότητα Αναστάσεως του Κυρίου. 

Αμέσως μετά από προγραμματισμένες συναντήσεις, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους γάμους των ζευγών κ.Prudent και κας. Esperance Kitsoukou και Αξιωματικού κ. Sabba και κ. Thecle Nzilambongo, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές συμβουλές και παραινέσεις. 

Επίσης συνεχάρη τον άοκνο Εφημέριο π.Ιακωβο Miayokela Tsoumou, την Ενοριακή Επιτροπη και όλους τους πιστούς για την ολοπρόθυμη συνεισφορά τους στην οικονομική υποστήριξη των νεονύμφων και της γαμήλιας τελετής, ενώ ανακοίνωσε την επικείμενη εις διάκονον χειροτονία του νεονύμφου κ. Prudent Kitsoukou, πτυχιούχου της Θεολογικής Σχολής της Ι. Μ. Κινσάσας. 

Την Κυριακή, 8η Νοεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης θα προστή της Θείας Λειτουργίας στον Ι. Ενοριακό Ναό Αναστάσεως Κυρίου πρωτευούσης Μπραζαβιλ, μετά το πέρας της οποίας θα επιστρέψει στο Pointe-Noire.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: