e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Διδάκτωρ Θεολογίας ΑΠΘ ανακηρύχθηκε ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας

Διδάκτωρ του Τομέα Ιστορίας, Δόγματος, Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Κοινωνικού Πολιτισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε χθες ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Κάτσινας, Εφημέριος Αγίου Θεοδώρου Λόφου Παλατίνου της Ρώμης. 

Τίτλος της διδακτορικής του διατριβής είναι: «Η συμβολή του Χαλκηδόνος Μελίτωνος Χατζή στην αντιμετώπιση διορθοδόξων και διαχριστιανικών θεμάτων».

Επιβλέπων Καθηγητής ήταν ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, τον οποίον -υπό την καθηγητική ιδιότητά του- βλέπουμε στην ακόλουθη φωτογραφία, κατά την διάρκεια της τηλεϋποστηρίξεως της διατριβής του π. Συμεών.

Από την θέση αυτήν ευχόμαστε στον αγαπητό αδελφό και αρχαίο φίλο π. Συμεών Κάτσινα, να μεταβαίνει πάντα από κορυφή σε κορυφή, με υγεία και μακρότητα καλλίκαρπων ημερών!

π. Π. Ν. Κ.

Archbishop Elpidophoros of America, in his position as professor at ΑΠΘ Aritstotelian University, oversaw the doctoral dissertation defense of Fr. Symeon Katsinas.



Δεν υπάρχουν σχόλια: