e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Ακάθιστος Ύμνος 2022 στη Φανερωμένη Βανάτου εν Ζακύνθω


Δειλινό Παρασκευής, 8ης Απριλίου 2022, στον ανθοστεφή Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου, έλαβε χώραν ο Ακάθιστος Ύμνος προς την Θεομήτορα. 
    Τον ιερουργό Εφημέριο πλαισίωσαν από το Ψαλτήριο οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Σταμάτιος Ζούλας, Σπυρίδων Δρογγίτης, Μαρίνος Καποδίστριας, Σπυρίδων Σαρατσένος παππούς και εγγονός. 
    Το κήρυγμα της βραδιάς έκανε απ' άμβωνος ο κ. Ζούλας, ο οποίος με ευφράδεια λόγου και νοημάτων, κατένυξε τους εκκλησιασθέντες ως προς το αγαπητότατο τιμώμενο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. 
    Προ του τέλους, εξάλλου, αναπέμφθηκε ειδική Δέηση υπέρ καταπαύσεως του αιματηρού και αδελφοκτόνου πολέμου στην Ουκρανία.







































Δεν υπάρχουν σχόλια: