e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Προσκύνημα Καθηγουμένου και Πατέρων της Εσφιγμένου στην Ίμβρο

Κατά το διάστημα 7 με 9 Νοεμβρίου 2022 ο καθηγούμενος της Ι. Μ. Εσφιγμένου αρχ. Βαρθολομαίος με ολιγομελή συνοδεία πατέρων της Ι. Μονής καθώς και του ηγουμένου της Ι. Μ. Αγ. Αναργύρων Πέρνικ στην Βουλγαρία κ. Νικάνωρος και λαϊκών συνοδών, πραγματοποίησαν προσκύνημα στην νήσο Ίμβρο.
Εκεί τους υποδέχθηκε με περισσή αγάπη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου και Τεννέδου κ. Κύριλλος ο οποίος τους παρείχε αβραμιαία φιλοξενία.
Ανήμερα της εορτής των Αρχαγγέλων λειτουργήσαν στον πανηγυρίζοντα παλαιό Ναό των Αρχαγγέλων "ο Ταξιάρχης του Φρατζή", στην Παναγία Ίμβρου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχαν στον εσπερινό του αγ. Νεκταρίου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίμβρου, στον Ι. Ναό του αγ. Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι, τόπο καταγωγής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο καθηγ. της Ι. Μ. Εσφιγμένου πραγματοποίησε σύντομη πνευματική ομιλία.
Την επομένη 9/11 λειτουργήθηκαν στο πανηγυρίζον εκκλησάκι του αγ. Νεκταρίου το οποίο βρίσκεται πλησίον της Παναγίας, πρωτεύουσας του Νησιού.
Κατά την διάρκεια της παραμονής στο νησί ο Καθηγούμενος και τα μέλη της συνοδείας του είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να συνομιλήσουν με Έλληνες ομογενείς, μόνιμους κατοίκους του νησιού.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναχώρησαν για την Ελλάδα γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες και ωφέλεια από το θάρρος και την υπομονή τόσο του Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου για το έργο που επιτελεί, όσο και των ανθρώπων που ζουν τόσα χρόνια κάτω από τις γνωστές συνθήκες διαβίωσης.
Εκ της Ιεράς Μονής




Δεν υπάρχουν σχόλια: