e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Χριστούγεννα 2022 στην Πέρθη Αυστραλίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η «Μητρόπολη των Εορτών», η Γέννηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Δυτική Πέρθη.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, βοηθούμενος από τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου π. Εμμανουήλ Σταματίου, και από άλλους κληρικούς της Πέρθης.

Παρούσα ήταν μεταξύ άλλων η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργίας Καρασιώτου, ενώ ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκονταν πολλές οικογένειες, με μικρά παιδιά.

Μετά το ευαγγελικό ανάγνωσμα, ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για την εορτή των Χριστουγέννων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα και άγια Χριστούγεννα, εκ μέρους και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, ενώ απηύθυνε επίσης θερμές ευχές στον π. Εμμανουήλ για τη ονομαστική του εορτή. Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε ο Θεός να χαρίσει πολλά ακόμη χρόνια στον π. Εμμανουήλ, με υγεία και ζήλο, για να συνεχίσει το εξαιρετικό έργου στην Ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τέλος, ο Επίσκοπος Κυανέων ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στη φετινή Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, κληρικούς, ιεροψάλτες και όλους τους πιστούς και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

Περισσότερες φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια: