e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Εσπερινός της Αγάπης 2023 στη Βέροια


Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου το πρωί τελέστηκε με λαμπρότητα στη Βυζαντινή Βέροια ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή των κληρικών της πόλεως. 

Προ του Εσπερινού προηγήθηκε η ένδυση του Αρχιερέως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Βεροίας, όπου εν συνεχεία τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού το αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου ακούστηκε κατά την παράδοση σε πολλές ξένες γλώσσες, ενώ στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μοίρασε σε όλους το πασχαλινό αβγό, ευχόμενος με τη χάρη του Αναστάντος Κυρίου να πορευθούμε στη ζωή και να αγωνισθούμε ώστε να νικήσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, για να ζούμε πάντοτε μέσα στη χαρά και το φως της Αναστάσεως, αναστημένοι και εμείς μαζί με τον Αναστάντα Σωτήρα και Λυτρωτή μας. 

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια: