e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Τέμπη: Ο Αθανάσιος Μαρτίνος θα καλύψει το κόστος αποκατάστασης του Προσκυνήματος Αγ. Παρασκευής

Με μεγάλη χαρά, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εκφράζει και δημόσια τις ευγνώμονες ευχαριστίες της προς τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Άρχοντα Έξαρχο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την προθυμία και την αμεσότητα με την οποία ανταποκρίθηκε στην παράκληση του Σεβ.Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, να αναλάβει και να καλύψει το κόστος της επισκευής και αποκατάστασης του Ιερού Προσκυνήματος Αγίας Παρασκευής Τεμπών, συνηγορώντας παράλληλα και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, εξέχων μέλος της οποίας τυγχάνει, ένα μέρος της μεγάλης δωρεάς της για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία να διατεθεί για την επανακατασκευή της πεζογέφυρας των Τεμπών.

«Πράξεις σαν και αυτήν αναβιώνουν την παράδοση των Μεγάλων Ευεργετών του Γένους και ενισχύουν την ελπίδα για τη γρήγορη επάνοδο της Θεσσαλίας μας στην ειρηνική καθημερινότητα της», σημειώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Προσδοκούμε οι αρμόδιες υπηρεσίες να ανταποκριθούν ως προς τα γραφειοκρατικώς τυπικά», τονίζει καταληκτικά, «ώστε σε εύλογο χρόνο, ιδίως μετά την πάροδο της χειμερινής περιόδου, να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις».

Ακολουθεί μέρος της ανταλλαγείσας αλληλογραφίας:

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: