e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές στον Οικουμενικό Πατριάρχη από την Κοινότητα Μ. Ρεύματος και το Ουκρανικό Προξενείο στην Πόλη

Το Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2023, με την ευκαιρία της επικείμενης εορτής των Χριστουγέννων, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε τα σεβάσματα και τις εγκάρδιες ευχές αντιπροσωπείας ενοριτών της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος, με επί κεφαλής τον Επόπτη της Περιφερείας Βοσπόρου, Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον Σεβασμιώτατο, την Εφοροεπιτροπή αλλά και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Κοινότητας για το επιτελούμενο έργο σε αυτήν και αντευχήθηκε προς όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα και καλλίκαρπο νέον έτος. 

Επίσης, δέχθηκε τον Εντιμ. Γενικό Πρόξενο της Ουκρανίας στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, που συνοδευόταν από τη σύζυγό του και στελέχη του Προξενείου με τις οικογένειές τους, οι οποίοι του εξέφρασαν τις θερμότερες ευχές τους για το Άγιο Δωδεκαήμερο, του προσέφεραν χειροποίητα ξυλόγλυπτα στολίδια από την πατρίδα τους, και τραγούδησαν παραδοσιακά ουκρανικά κάλαντα. Ο Παναγιώτατος τους ευλόγησε πατρικώς και ευχήθηκε σύντομα να επανέλθει η ειρήνη στη δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο πατρίδα τους, ενώ συμβολικώς κρέμασε ένα από τα στολίδια τους στο Χριστουγεννιάτικο δένδρο του Πατριαρχικού Οίκου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου















Δεν υπάρχουν σχόλια: