e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Αυστραλίας Μακάριος προς τους νέους: «Προσέχετε τη ζωή σας, μην την ξοδεύετε άδικα»

Την πατρική παράκληση να προσέχουν τη ζωή τους και «να μην την ξοδεύουν άδικα», απευθύνει στους νέους και τις νέες ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, εστιάζοντας σε ένα φαινόμενο του καιρού μας, όπου τα νέα παιδιά φτιάχνουν πολλές σχέσεις χωρίς να οδηγούνται σε εις γάμου κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος διακρίνει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο «όσο κι αν φαίνεται ότι είναι συνηθισμένο και κανονικό και φυσιολογικό, δεν παύει να είναι επίπονο». Γι’ αυτό και συνοδεύει το μήνυμά του προς τους νέους με χρήσιμες συμβουλές που θα αποτρέψουν τον κίνδυνο να πληγωθούν ή να πληγώσουν, ενθαρρύνοντάς τους ταυτόχρονα να έχουν ως προορισμό στη σκέψη τους τον γάμο και την εκκλησία.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, όπως αναρτήθηκε στο μέσο κοινωνικής δικτυώσεως Instagram:

Έχουμε στον καιρό μας το φαινόμενο των πολλών σχέσεων. Τα νέα παιδιά έχουν μια σχέση, μετά χαλάνε αυτή τη σχέση, προχωρούν σε μία άλλη, χαλάει και η άλλη και πάνε σε μια επόμενη, κ.ο.κ.… Αυτό το φαινόμενο όσο κι αν φαίνεται ότι είναι συνηθισμένο και κανονικό και φυσιολογικό, δεν παύει να είναι επίπονο. Οι καρδιές των νέων μας δέχονται τις πρώτες πληγές από σχέσεις που φτιάχνουν και χαλούν, αρχίζουν και τελειώνουν, και ποτέ δεν οδηγούν στην εκκλησία.   

Παρακαλώ τα νέα παιδιά να προσέχουν τη ζωή τους, να μην την ξοδεύουν άδικα.

Αν κάποιος, αν κάποια φύγει από τη ζωή σου, σεβάσου την επιλογή του ή την επιλογή της. Αν κάποιος δεν θέλει να είναι μαζί σου, άσ’ τον να φύγει. Μην στέλνεις άπειρα μηνύματα, μην γράφεις γράμματα εξηγώντας του γιατί. Πρέπει να αποδεχτείτε ότι κάποιοι δεν θέλουν να είναι μαζί σας. Κι αυτό κάποιες φορές να το δείτε ως ευεργεσία από τον Θεό.

Κι όσο κι αν αυτό είναι δύσκολο, προσπαθήστε να ειρηνεύσετε και να προσευχηθείτε. Προσπαθήστε να μάθετε από τα λάθη του παρελθόντος και στην επόμενη προσπάθεια που θα κάνετε, να έχετε πάντοτε προορισμό στη σκέψη σας ότι αυτή η προσπάθεια θα φτάσει στο τέλος, που είναι ο γάμος και η εκκλησία. Και σε όποια προσπάθεια κι αν κάνετε, να μη βασίζεστε σε βιολογικές ή κοινωνικές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: