e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

"Όρθιος" ο Άγιός μας, από τις 11 σήμερα το πρωί, ενόψει της θερινής εορτής Του










Με δυνατά συναισθήματα κατάνυξης, σήμερα λίγο πριν την 11η πρωινή, ο Καθηγούμενος π. Διονύσιος Λιβέρης και οι Πατέρες της ιεράς Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου έκαναν δέηση ενώπιον της Λάρνακας του ιερού Σκηνώματος του Προστάτου και Πολιούχου Ζακύνθου, παρισταμένων των Αρχιερέων, που βρίσκονται στο νησί για την πανήγυρι και πολλών ιερέων. 

Ακριβώς στις 11, κατά τα ειωθότα, οι Πατέρες "σήκωσαν" το "Άγιο Κορμάκι" και ευλαβικότατα το τοποθέτησαν μπροστά στην Αγία Τράπεζα του Καθολικού της Μονής Του, απ' όπου, απόψε το δειλινό, θα εμφανισθεί πανεπίσημα για την αρχή της μεγάλης Εορτής! 

Από αυτή τη θέση ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες μας όπου γης, ο Άγιος της Συγνώμης να χειραγωγεί την κάθε σκέψη, την κάθε έκφανσή τους!!!


Φωτογραφίες - video: π. Παναγιώτης Καποδίστριας

2 σχόλια:

Διονύσιος Β. Ποταμίτης (Σουμάκης) είπε...

Τὴν εὐχή, Πάτερ.

Δὲν ξέρῃς πόσο σημαντικὰ εἶναι γιὰ ᾽μᾶς τοὺς ξενιτεμἐνους τοῦτα τὰ βιντεάκια.

Σ᾽εὐχαριστοῦμε.

Ανώνυμος είπε...

Με βαθυτατη συγκινηση σας ευχομαι τα βελτιστα' η δυναμη Του Αγιου βοηθεια ολων μας.