e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στιγμές από τη μουσική πρόβα για το αποψινό Γ9 "Αληθώς" [+video]

Πανέτοιμοι για την διάλεξη περί Βιζυηνού - Παπαδιαμάντη και τη μικρή συναυλία




Όλα έτοιμα, λοιπόν, για την αποψινή σύναξη του Κέντρου Λόγου της Ενορίας μας! Η κ. Μιμίκα Σταμίρη, γνωστή και μη εξαιρετέα Ζακυνθινή Φιλόλογος και στιχοπλόκος Ομιλιών (δηλαδή κειμένων ζακυνθινού - λαϊκού θεάτρου), θα παρουσιάσει τη θρησκευτικότητα και την ηθογραφία των Βιζυηνού και Παπαδιαμάντη, ενώ η εκπαιδευτικός Βασιλική Χροναίου θα αποδίδει κείμενα των τιμωμένων μεγάλων λογοτεχνών μας. 

Στο β΄ μέρος, δύο καθηγήτριες Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, η Άννα Θωμά και η Εύη Τσιπλή θα παρουσιάσουν γνωστά υπέροχα ορχηστρικά! 


Τις δύο Κυρίες Μουσικούς συναντήσαμε σήμερα το μεσημέρι στην πρόβα τους! Ο τόπος είχε πλημμυρίσει από μελωδίες και παρότι μη εκκλησιαστικές με την τρέχουσα έννοια, ανάδιναν μιαν έκτακτη ιερότητα, συναρμοσμένα με τα καλλιτεχνημένα ξυλόγλυπτα του Ναού της Παναγούλας μας!




Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους φίλους αναγνώστες μας, αλλά και τους πολυπληθείς και πιστούς θιασώτες του "Αληθώς", ώστε να συναντηθούμε απόψε το βράδυ, στις 8.30 ακριβώς, εδώ στο Μπανάτο!


Δεν υπάρχουν σχόλια: