e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Το Πασχαλινό Πανηγύρι στο Κερί Ζακύνθου. Στιγμές από τον Εσπερινό της Αγάπης, την Αρχιερατική Λειτουργία και τη Λιτανεία


Η Παναγία η Κεριώτισσα αποτελεί την περίπυστη και εφέστια Εικόνα του γραφικού χωριού Κερί της Ζακύνθου. Εκτός από την κατεξοχήν εορτή Της, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, τιμάται χαρμόσυνα και κατά την Δευτέρα της Διακαινησίμου, αρχής γενομένης από τον Εσπερινό της Αγάπης. Της εφετινής λαμπρινής πανηγύρεως προέστη στην Ευχαριστιακή Σύναξη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄. Ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας ανά το χωριό. Την όλη ευθύνη της εορτής είχε ο καλός και ευγενικός Εφημέριος, Μέγας Οικονόμος Ιωάννης Παράσχης.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μπράτης | Επιμέλεια αποστολής φωτορεπορτάζ: Πέτρος Παράσχης

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΤΙΚΗ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ











 ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΚΕΡΙΩΤΙΣΣΑΣ




































Δεν υπάρχουν σχόλια: