e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ένας ακόμη νέος Ορθόδοξος Ιερέας στην περιοχή Kamponje του Blantyre | Malawi














Μια ακόμη χειροτονία νέου ορθόδοξου κληρικού τελέστηκε σήμερα στην όμορφη χώρα του Malawi και μάλιστα στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Kamponje της πόλης Blantyre. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης, ευρισκόμενος αυτές τις ημέρες εκεί για πολυήμερη ποιμαντική περιοδεία, χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον ευλαβέστατο ιθαγενή Διάκονο Τιμόθεο, συμβουλεύοντάς τον πατρικά να ευαρεστήσει Θεώ και ανθρώποις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Ναός είχε εγκαινιασθεί τον Οκτώβριο του 2011 από τον ίδιο τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, συμμετείχε μάλιστα ο σημερινός Μητροπολίτης κ. Ιωάννης ως Επίσκοπος τότε Μοζαμβίκης [ξαναδείτε παλαιό δημοσίευμά μας ΕΔΩ] και ως ενορία λειτουργεί αφενός μεν Νηπιαγωγείο εκατό (100) παιδιών, τα οποία τρέφονται, εντελώς δωρεάν, πρωί και μεσημέρι, αφετέρου δε ιατρείο για τις χρείες των ανθρώπων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: