e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Έτοιμοι για την Πρωτοχρονιά του 2018 στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω της Ζακύνθου






Όλα είναι έτοιμα στον περικαλλή Ναό της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο της Ζακύνθου, για την αυριανή Πρώτη του 2018, κατά την οποίαν η Εκκλησία τιμά, με κάθε δυνατή επισημότητα, την Περιτομή του Χριστού και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. 

Κατ' αρχήν (περί ώρα 8.30 πρωινή) θα τελεσθεί η θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, αμέσως μετά θα γίνει η Δοξολογία για το νέο Έτος 2018 με την παρουσία των τοπικών Αρχόντων και τέλος -σύμφωνα με τη συνήθεια των τελευταίων ετών- θα κοπεί η πατροπαράδοτη ζακυνθινή Κουλούρα! Σε όποιον από το εκκλησίασμα πέσει το "ηύρεμα", έχει να λάβει μια τσάντα με διάφορα αναμνηστικά δώρα, για το καλό της καινούργιας χρονιάς.

Όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η Κουλούρα κόβεται κατ' έτος, για να τιμηθούν οι εργαζόμενοι με κάθε τρόπο στον Ναό μας: Οι Εκκλησιαστικοί Σύμβουλοι, οι Ιεροψάλτες και οι βοηθοί ιεροψαλτών, όπως και η Συντροφιά των Νέων που βοηθούν ανελλιπώς τον Ιερέα στο Άγιο Βήμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: