e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Διεθνές Οικολογικό Συμπόσιο στην Αθήνα και τα νησιά του Σαρωνικού (5-8.6.2018)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα κηρύξει την έναρξη Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου, σε ειδική τελετή, στο Μουσείο της Ακρόπολης, την ερχόμενη Τρίτη, 5η Ιουνίου. Οι εργασίες του Συμποσίου, με τίτλο, «Προς μία πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», θα πραγματοποιηθούν στις Σπέτσες και την Ύδρα και θα ολοκληρωθούν εν πλω προς την Αθήνα, την 8η Ιουνίου.

Κατά την διάρκεια του τριήμερου Συμποσίου, περίπου 200 εκπρόσωποι Εκκλησιών και θρησκειών, διακεκριμένοι επιστήμονες, πολιτικοί και επιχειρηματίες, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι, από όλο τον κόσμο, θα συζητήσουν για τα πιεστικά περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής και θα μελετήσουν τη διασύνδεση ανάμεσα στην οικολογία και την οικονομία, ειδικότερα στο πλαίσιο των πιεστικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πρόσφατα ο Πατριάρχης, με άρθρο του, υπογράμμισε τις πνευματικές ρίζες της οικολογικής κρίσης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση της. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Έχει ασφαλώς καταστή πλέον σαφές ότι ουδείς δύναται μόνος του να αντιμετωπίση την οικολογικήν κρίσιν του πλανήτου μας. Το ζητούμενον είναι η συνεργασία και όχι ο ανταγωνισμός. Οφείλομεν δηλαδή να συνεργασθώμεν με ένα συντονισμένον και αλληλοσυμπληρωματικόν τρόπον».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδοθούν απευθείας μέσω του διαδικτύου. Μπορείτε να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην ιστοσελίδα του Συμποσίου, www.patriarchate.org/events/greenattica, και να μας ακολουθήσετε στο Twitter (@GreenPatriarch), το Instagram (@GreenPatriarchate) και στο Facebook (EcumenicalPatriarchate).

Δεν υπάρχουν σχόλια: